Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Kanelsnurrer

Ret Boller, Fødselsdag, Høj- og årstider, Kager, Morgenkager
Køkken Danmark, Sverige

Ingredienser
  

  • 3 dl Sødmælk
  • 6 g Tørgær
  • 70 g Rørsukker
  • 1 stk Æg
  • 1/2 tsk Kardemomme
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 525 g Hvedemel
  • 1/2 tsk Salt
  • 80 g Lurpak

Remonce

  • 120 g Rørsukker
  • 120 g Lurpak
  • 2 spsk Kanel
  • 1/2 tsk Vanillesukker
  • 1 knsp Salt

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og tilsæt gær, sukker, kardemomme, vanillesukker og æg. Lad blandingen stå et par minutter.
  • Tilsæt halvdelen af melet og rør klumper ud.
  • Tilsæt derpå resten af melet, salt og blødt smør i tern.
  • Rør dejen grundigt på maskine - ca. 10 minutter eller indtil dejen slipper kanterne.
  • Lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur.
  • Rør remoncen godt sammen.
  • Rul dejen ud i et rektangel på 20x50 ca. og smør remoncen på 2/3 af dejen.
  • Fold det tomme stykke ind over og derefter den sidste del, så du har tre lag dej.
  • Rul stykket ud i et kvadrat på 30x30 og skær derpå strimler af to cm, som snurres godt rundt og tivindes op i en snurretop (?!?!).
  • Sæt toppene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækkede i 30 minutter.
  • Opvarm ovnen på almindelig 200 grader og bag snurrerne på anden nederste ribbe i 13-14 minutter.
  • Pynt med tyktflydede glasur og spis dem lune 😉