Spring til indhold

Kanelsnegle

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Fødselsdag, Kager, Morgenkager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 2 dl Mælk; Lunet
  • 10 g Bageenzymer
  • 12 g Tørgær
  • 3 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 100 g Lurpak
  • 2 stk Æg
  • 1/2 tsk Kardemomme

Snask

  • 200 g Lurpak
  • 4 spsk Kanel
  • 1 knsp Salt
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 150 g Sukker; eller Rørsukker
  • 120 g Brun farin

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og tilsæt sukker og salt.
  • Bland mel, enzymer og gær og tilsæt mælken lidt af gangen. Herefter æg og til slut smør. Ælt grundigt på maskinen - indtil dejen slipper skålens sider.
  • Mens dejen røres, blandes ingredienserne til fyldet/snasket og stil det til side for at lade det blive blødt.
  • Lad dejen hæve 60 minutter og rul den derpå ud i et rektangel på ca. 30x40 cm.
  • Smør remonce/snaks på hele dejstykket og rul det stramt.
  • Skær dejrullen 16 stykker, der lægges i en springform, foret med bagepapir, smurt med smør og drysset med sukker.
  • Lad sneglene hæve 20 minutter. Pensl med en blanding af æg og mælk og drys med rørsukker. Afbages ved 180 grader almindelig ovn på næstnederste rille i 18-20 minutter - hold godt øje med dem, da de ikke må blive for mørke!

Skriv en kommentar ...