Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kanelsnegle - i muffinforme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Kager
Køkken Danmark
Antal 18

Ingredienser
  

Dej

  • 12 g Tørgær; Rødgær
  • 700 g Hvedemel
  • 14 g Bageenzymer
  • 3 stk Æg; 2 til dejen og 1 til pensling
  • 2 1/2 dl Mælk
  • 100 g Sukker
  • 100 g Lurpak
  • 1/2 tsk Salt
  • Eventuelt rørsukker som drysses på sneglene inden de bages

Kanel/Sukkerfyld

  • 3 dl Brun Farin
  • 2 1/2 tsk Kanel
  • 120 g Lurpak
  • 2 knsp Salt

Glasur

  • 200 g Flormelis
  • 2 -3 spsk Kogende vand

Sådan gør du
 

Dej

  • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælk - lad det blive lidt mere end lillefingervarmt.
  • Tilsæt sukker og salt og rør dette godt ud.
  • Afvej hvedemelet og bland det grundigt med tørgær og bageenzymer og hæld mælke/smørblandingen samt de let sammenpiskede æg ved.
  • Lad dejen røre grundigt med stigende hastighed. Den skal slippe skålens sider og bund til slut.

Kanel/Sukkerfyld

  • Bland den brune Farin, salt og kanel med fingrene og lad smørret få stuetemperatur.

Dejen - fortsat

  • Lad dejen hvile et par minutter og rul den ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Komponering og udskæring

  • Smør først smør på, men undgå at smøre den ene langside helt ud (undlad ca. 2-3 cm). Dernæst drysses og fordeles Farin/kanelblandingen på smørret og dejen rulles fra den langside, hvor smør og sukkerblanding går til kanten.
  • Skær "pølsen" i ca. 18 stykker og læg dem i muffinforme (de store! - dette gør, at fyldet holdes inde).
  • Fold det stykke uden Farin/kanelfyld ind under sneglen, så denne låses.
  • Lad sneglene efterhæve i 90 minutter og pensl dem med et med lidt mælk, let sammenpisket æg. Drys eventuelt sneglene med rørsukker - det bliver d'f*****licious!
  • Bag dem i ovnen 12-15 minutter ved 190 grader varmluft. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på og byt rundt på pladerne for hvert 5. minut.

Glasur

  • Lad sneglene køle næsten af og bland glasuren, der påsmøres med det samme!

Spis rigeligt og spis dig en dårlig samvittighed på!!! ;O)