Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kanelkage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Kager

Ingredienser
  

  • 1/2 l Kærnemælk
  • 400 g Hvedemel
  • 400 g Sukker
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 2 stk Æg
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Natron
  • 4 spsk Kanel
  • 125 g Lurpak
  • 1 knsp Salt

Glasur

  • 250 g Flormelis
  • 50 g Lurpak
  • 1 spsk Kakao
  • 1 knsp Salt
  • 2 tsk Vanillesukker
  • 4 spsk Stærk kaffe

Sådan gør du
 

  • Pisk sukker, vanillesukker og æg hvidt og skummende - ca. 5-6 minutter.
  • Bland alle tørre ingredienser og sigt disse i æggeblandingen.
  • Tilsæt gradvist kærnemælk og smeltet smør mens du vender dejen forsigtigt rundt indtil der ikke forekommer klumper.
  • Hæld dejen i en, med bagepapir foret, bradepande (20x30 cm ca.) og bag kagen i 25-28 minutter ved 190 grader (tid og temperatur kan variere). Check kagen med en kødnål, hvor der ikke må hænge kagedej ved efter prik.
  • Lad kagen afkøle på en rist.

Glasur

  • Bland alle ingredienser i en kasserolle og varm op til en homogen masse.
  • Smør glasuren på kagen og nyd denne i fulde drag :O)