Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Hummus

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Arabisk, Forretter, Snack, Tyrkisk, Vegetar
Køkken Arabisk, Egypten, Israel

Ingredienser
  

  • 2 1/2 dl Tahin; Sesampasta
  • 2 stk Citroner; Saften heraf - og saften af ca. 1/2 citron for tilsmagning
  • 2 fed Hvidløg; Grofthakkede
  • 1 tsk Salt; Fint og eventuelt 1 tsk for tilsmagning
  • 4 dl Kikærter; Tørrede
  • 1 tsk Spidskommen
  • 4 spsk Isvand; + 2 til justering. Hæld vand i en 1/2 liter sodavandsflaske og læg den i fryseren en halv times tid
  • 2 spsk Olivenolie
  • 6 spsk Chilipulver; frivillig

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger tørrede Kikærter, hældes de i en gryde med 1 tsk Bagepulver. Tildæk med rigeligt vand og kog Kikærterne i 1 1/2 time.
  • Hæld dem i en finmasket si og skyl dem under koldt vand i 30 sekunder. Det er ikke nødvendigt at fjerne skallerne.
  • Blend hvidløg, salt og citronsaft og lad det stå 15 minutter.
  • Tilsæt Tahin og blend grundigt - indtil det er luftigt og smooth.
  • Tilsæt derpå isvand 1 spsk af gangen - afhængigt af din Tahin, kan det være, der skal bruges mere. Vand kan også tilsættes ved tilsmagning med salt, citron og chili.
  • Tilsæt Kikærterne, Spidskommen og chilipulver og blendt det max! Smag til med salt, citron og chili og blend det igen GRUNDIGT.