Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Grydestegt kylling

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Hovedretter
Antal 4

Ingredienser
  

Kylling

  • 1 Kylling
  • 6 dl Vand
  • 1 dusk Persille
  • 1 tsk Groft salt; Plus en smule til at drysse på i ovnen
  • 3 tsk Rosmarin; 2 tsk til indersiden og 1 tsk som drys

Sovs

  • 2 spsk Hvedemel
  • 4 spsk Lurpak
  • 1 pt Sky/Fond fra stegningen
  • Lidt kartoffelvand
  • 1 spsk Ribsgelé
  • Sukker, salt og peber for smag

Sådan gør du
 

  • Rens kyllingen og skyl den grundigt ind- og udvendigt.
  • Gnid salt, peber og rosmarin på indersiden og fyld grofthakket persille deri.
  • Bind kyllingen op, så vinger og ben holdes ind til "kroppen".
  • Steg kyllingen på alle "fire sider" i en blanding af smør og olie, start på den ene side, så den til slut ender på ryggen.

PAS PÅ, AT KYLLINGEN IKKE BRÆNDER PÅ SOM PÅ BILLEDET HERUNDER! SOVSEN KAN I SÅ FALD KOMME TIL AT SMAGE BRÆNDT!

  • Hæld vand ved og drys med en smule salt og rosmarin på toppen og læg låg på.
  • Steg kyllingen i 45 minutter.
  • Tag kyllingen op og parter den. Læg stykkerne i et ildfast fad/ bradepande, drys med en smule salt og steg kyllingestykkerne ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Sovs

  • Si fonden fra gryden og hold en smule kartoffelvand tilbage (blot til at justere tykkelsen af sovsen med)
  • Smelt smørret i en kasserolle, lad det bruse af og tilsæt hvedemel. Pisk grundigt og lad det samle sig en smule.
  • Tilsæt fonden lid af gangen (for hurtigt skaber klumper) og sørg for at røre melet HELT ud inden videre tilsætning.
  • Juster til slut med kartoffelvand og smag til med sukker, salt, peber og ribsgelé.

Skriv en kommentar ...