
Grove boller – luftige og lækre
Selvom bollerne er grove – er de lækre og lidt syndige alligevel 😉
Equipment
- 1 Bagestål
Ingredienser
- 784 g Vand Fingerlunt
- 24 g Tørgær
- 80 g Sukker
- 2 tsk Salt
- 885 g Hvedemel
- 100 g Rugmel
- 19 g Bageenzymer
- 200 g Vand Kogende
- 75 g Solsikkekerner
- 75 g Græskarkerner
- 75 g Havregryn
- 20 g Chiafrø
- 150 g Gulerødder Fintrevne
- 4 spsk Olie
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lune vand og tilsæt sukker – giv skålen en snurretur
- Hæld det kogende vand sammen med solsikkekerner og græskarkerner og lad blandingen stå mens gærvandet skummer op
- Hæld kerne- og gærvand sammen og tilsæt de resterende ingredienser pånær olie og gulerødder
- Rør dejen på røremaskine indtil den nogenlunde slipper skålens sider – ca. 10-15 minutter
- Tilsæt olie og gulerødder og rør det sammen til en homogen masse
- Lad dejen hæve en time – den vokser godt!
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og skær gode stykker af – jeg fik 18 stykker
- Form bollerne med mel på hænderne og læg dem på to stykker bagepapir 2x(3×3)
- Mens de hæver 45-60 minutter, opvarmes bagestålet i oven ved varmluft på 240℃
- Skru ovnen ned på 200℃ og sæt bollerne ind.
- Bollerne afbages i 12-14 minutter og skiftes muligvis rundt midvejs