Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Grove boller – luftige og lækre

Selvom bollerne er grove – er de lækre og lidt syndige alligevel 😉
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
Ret Boller
Køkken Danmark, Dansk

Equipment

Ingredienser
  

  • 784 g Vand Fingerlunt
  • 24 g Tørgær
  • 80 g Sukker
  • 2 tsk Salt
  • 885 g Hvedemel
  • 100 g Rugmel
  • 19 g Bageenzymer
  • 200 g Vand Kogende
  • 75 g Solsikkekerner
  • 75 g Græskarkerner
  • 75 g Havregryn
  • 20 g Chiafrø
  • 150 g Gulerødder Fintrevne
  • 4 spsk Olie

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lune vand og tilsæt sukker – giv skålen en snurretur
  • Hæld det kogende vand sammen med solsikkekerner og græskarkerner og lad blandingen stå mens gærvandet skummer op
  • Hæld kerne- og gærvand sammen og tilsæt de resterende ingredienser pånær olie og gulerødder
  • Rør dejen på røremaskine indtil den nogenlunde slipper skålens sider – ca. 10-15 minutter
  • Tilsæt olie og gulerødder og rør det sammen til en homogen masse
  • Lad dejen hæve en time – den vokser godt!
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og skær gode stykker af – jeg fik 18 stykker
  • Form bollerne med mel på hænderne og læg dem på to stykker bagepapir 2x(3×3)
  • Mens de hæver 45-60 minutter, opvarmes bagestålet i oven ved varmluft på 240℃
  • Skru ovnen ned på 200℃ og sæt bollerne ind.
  • Bollerne afbages i 12-14 minutter og skiftes muligvis rundt midvejs