Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Grove Gulerodsboller - på Bavnebakkeskolen 😉

Ret Boller
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 300 g Hvedemel
  • 200 g Ølandshvede
  • 8 g Bageenzymer
  • 2 dl Kærnemælk
  • 1 dl Kogende vand
  • 10 g Tørgær
  • 2 spsk Sukker
  • 2 tsk Salt
  • 1 stk Æg
  • 100 g Gulerod; Revet
  • 2 spsk Rapsolie

Sådan gør du
 

  • Bland mel, bageenzymer og gær.
  • Tilsæt kærnemælk og vand, blandet med sukker og salt.
  • Til slut tilsættes æg og olie og der æltes grundigt på køkkenmaskine. Det kan være, der skal justeres med lidt ekstra mel, så dejen ikke klistrer alt for meget.
  • Lad dejen hæve 60 minutter eller til ca. dobbelt størrelse, tildækket med plastic og gerne i ovnen ved 35 grader 😉
  • Afvej 20 boller, der alle lægges på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 30-40 minutter og bag dem ved 180 grader i ca. 10-15 minutter.
Keyword BB, Gulerodsboller, Sundt