Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Frikadeller - bedre end de bedste #blasfemi

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedretter
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

  • 1000 g Hk. Kalv/Flæsk
  • 15 g Salt
  • 2 stk Løg
  • 4 spsk Kartoffelmel
  • 1 stk Bouillonterning; Hønse - opløses i et par spsk kogende vand, som muligt, da den har svært ved at opløses i den kolde kødfars.
  • 4 stk Æg
  • 3 dl Mælk
  • 2 spsk Soyasauce
  • 2 spsk Fiskesauce
  • 2 tsk Peber

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser blandes og røres et par minutter på maskine med K-spaden.
  • Lad herefter farsen hvile en halv times tid i køleskabet.
  • Varm en pande op (12/14) med en blanding af smør og svinefedt (svinefedtet kan undlades, men resultatet bliver bedst 😉 ). Form frikadellerne og steg dem godt brune på alle sider - og sørg for at vende hyppigt, så de bliver ensartede.
Keyword frikadeller