Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Franske Baguettes

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Brød

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 3 dl Vand; lunkent
  • 6 g Gær; tørgær
  • 1/2 spsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 10 g Olie
  • 10 g Bage enzymer; fra eksempelvis Nyborgs-room.com

Sådan gør du
 

  • Gæren udrøres i det lunkne vand.
  • Olie, salt og sukker tilsættes.
  • Hvedemel blandes med bageenzymer og tilsættes. Dejen æltes i ca. 10 minutter på røremaskine - jeg bruger her dejkrogen, da dejen er fast.
  • Skålen tildækkes og hæver første gang i [cooked-timer minutes="30"]30 minutter[/cooked-timer]. Jeg benytter ovnen sat på almindelig ovn ved 37 grader.
  • Dejen slås ned og formes til 3 flutes, der lægges i formen.
  • Efterhæver [cooked-timer minutes="40"]40 minutter[/cooked-timer].
  • Pensles med olie eller vand og ridses med et barberblad. Bages [cooked-timer minutes="25"]25 minutter[/cooked-timer] ved 200 grader i almindelig ovn på næstnederste rille. Ovnen sprayes med vand ved isætning og 3-4 gange undervejs. Dette giver en god skorpe.

Skriv en kommentar ...