Ingredienser
Fremgangsmåde
Flæskestegssauce/Sovs
Ingredienser
- 1 stk Kamsteg; 1 1/2 - 2 kg
- 8 dl vand; samt lidt ekstra til efterstegning
- 3 spsk Hvedemel
- 3 spsk Smør/margarine
- Lidt kartoffelvand
- 1/4 tsk Æblecidereddike eller anden form for eddike
- Salt, sukker og peber for smag
Sådan gør du
- Rids sværene korrekt på Kamstegen og gnid groft salt godt ned mellem sværene.
- Hæld 8 dl vand i en bradepande og placer stegen i vandet.
- Steg stegen i ovnen ved 200 grader i først [cooked-timer minutes="60"]60 Minutter[/cooked-timer], hvorefter skyen hældes fra. Tilsæt lidt ekstra vand ved stegen (ca. 2-3 dl) og sæt den tilbage i ovnen.
- Lad smørret bruse af i en gryde og tilsæt melet. Rør grundigt.
- Tilsæt stegeskyen lidt efter lidt. Dette er vigtigt, da man får klumper i sovsen, hvis skyen tilsættes for hurtigt. Kog sovsen i minimum 10-12 minutter, da man får kogt melsmagen ud.
- Smag sovsen til med sukker, salt, peber og eddike.
- ... og husk, som Frits Helmuth sagde i "Blinkende lygter": En sovs skal opfostres som et menneske - den skal have konstant opmærksomhed! Den skal være omgivet af en usædvanlig stor mængde kærlighed!