Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Flæskestegssauce/Sovs

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Jul, Sauce - Sovs

Ingredienser
  

  • 1 stk Kamsteg; 1 1/2 - 2 kg
  • 8 dl vand; samt lidt ekstra til efterstegning
  • 3 spsk Hvedemel
  • 3 spsk Smør/margarine
  • Lidt kartoffelvand
  • 1/4 tsk Æblecidereddike eller anden form for eddike
  • Salt, sukker og peber for smag

Sådan gør du
 

  • Rids sværene korrekt på Kamstegen og gnid groft salt godt ned mellem sværene.
  • Hæld 8 dl vand i en bradepande og placer stegen i vandet.
  • Steg stegen i ovnen ved 200 grader i først [cooked-timer minutes="60"]60 Minutter[/cooked-timer], hvorefter skyen hældes fra. Tilsæt lidt ekstra vand ved stegen (ca. 2-3 dl) og sæt den tilbage i ovnen.
  • Lad smørret bruse af i en gryde og tilsæt melet. Rør grundigt.
  • Tilsæt stegeskyen lidt efter lidt. Dette er vigtigt, da man får klumper i sovsen, hvis skyen tilsættes for hurtigt. Kog sovsen i minimum 10-12 minutter, da man får kogt melsmagen ud.
  • Smag sovsen til med sukker, salt, peber og eddike.
  • ... og husk, som Frits Helmuth sagde i "Blinkende lygter": En sovs skal opfostres som et menneske - den skal have konstant opmærksomhed! Den skal være omgivet af en usædvanlig stor mængde kærlighed!

Skriv en kommentar ...