Spring til indhold

Så stod den på fantastiske falafler til aften – de blev godkendt ;O)

Falafler

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Arabisk
Køkken Arabisk, Egypten, Israel

Ingredienser
  

  • 4 dl Kikærter; Tørrede; 1dl ~ 78g
  • 2 stk Løg; Fint hakket
  • 1 dusk Persille; Hakket
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber; Friskkværnet
  • 1 spsk Spidskommen
  • 2 spsk Koriander; Tørrede
  • 1 tsk Chiliflager eller pulver
  • 5 fed Hvidløg; Pressede
  • 4 spsk Hvedemel
  • Olie til at stege i; Meget gerne en friteuse ;O)

Sådan gør du
 

Dagen før

  • Udblød kikærter i rigeligt med vand. 12-24 timer!

På dagen

  • Hak løg og persille groft og hæld det i en blender/foodprocessor.
  • Tilsæt tørrede koriander, spidskommen, chiliflager, salt, peber og hvidløg og blend grundigt i 10 sekunder og skrab siderne ned. Blend igen grundigt.
  • Hæld vandet fra kikærterne og kør dem gennem kødhakkeren på køkkenmaskinen. Brug medium jern og kør dem een gang igennem. Dette gør, at vi opnår en perfekt struktur.
  • Bland krydderurteblandingen og kikærtedejen i røremaskinens skål og rør dejen med K-spaden. Tilsæt mel og rør godt. Pres massen flad, dæk den til med plast og stil den på køl i minimum 1 time.
  • Form falaflerne på størrelse med en bordtennisbold - enten med hænderne eller med en spiseske. Bliver hænderne for fedtede, skyl da hænderne under vand og fortsæt.
  • Steg falaflerne i friteusen indtil de er flotte og gyldne. Mine erfaringer siger mig, at 160 grader i 4 minutter giver nogle flotte, gyldne falafler, der ikke virker brændte i kanten. Spis dem til Arabiske fladbrød med salat, Creme Fraichedressing, chili og andet godt.

Skriv en kommentar ...