Så stod den på fantastiske falafler til aften – de blev godkendt ;O)
Falafler
Ingredienser
- 4 dl Kikærter; Tørrede; 1dl ~ 78g
- 2 stk Løg; Fint hakket
- 1 dusk Persille; Hakket
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber; Friskkværnet
- 1 spsk Spidskommen
- 2 spsk Koriander; Tørrede
- 1 tsk Chiliflager eller pulver
- 5 fed Hvidløg; Pressede
- 4 spsk Hvedemel
- Olie til at stege i; Meget gerne en friteuse ;O)
Sådan gør du
Dagen før
- Udblød kikærter i rigeligt med vand. 12-24 timer!
På dagen
- Hak løg og persille groft og hæld det i en blender/foodprocessor.
- Tilsæt tørrede koriander, spidskommen, chiliflager, salt, peber og hvidløg og blend grundigt i 10 sekunder og skrab siderne ned. Blend igen grundigt.
- Hæld vandet fra kikærterne og kør dem gennem kødhakkeren på køkkenmaskinen. Brug medium jern og kør dem een gang igennem. Dette gør, at vi opnår en perfekt struktur.
- Bland krydderurteblandingen og kikærtedejen i røremaskinens skål og rør dejen med K-spaden. Tilsæt mel og rør godt. Pres massen flad, dæk den til med plast og stil den på køl i minimum 1 time.
- Form falaflerne på størrelse med en bordtennisbold - enten med hænderne eller med en spiseske. Bliver hænderne for fedtede, skyl da hænderne under vand og fortsæt.