Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Cookies - Chokolade og Kanel

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Desserter, Småkager, Snack
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 475 g Hvedemel
  • 250 g Sukker
  • 275 g Brun Farin
  • 275 g Lurpak; Stuetempereret
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Natron
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Kanel
  • 150 g Chokolade; Hakket

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, sukker og farin godt på maskine - til det er lyst og let.
  • Tilsæt æggene og pisk det godt sammen.
  • Skift til spaden og rør de tørre ingredienser i (de skal blot blandes let i en skål inden tilsætning).
  • Hæld dejen i en frysepose og læg den til hvile i fryseren en times tid. Tag dejen op og afvej klumper af 35g, der trilles til kugler og placeres på bageplader. Jeg havde 14 på hver plade - liiidt for tæt 😉
  • Opvarm ovnen til 165 grader varmluftovn og bag dem i ca. 13-15 minutter. Kortere tid gør dem chewy, lidt længere, gør dem sprøde og knasende 🙂 Jeg bagte to bradepander ad gangen og byttede om på dem halvvejs. I øvrigt isatte jeg dem på nederste og anden nederste ribbe til at starte med og ved ombytning, flyttede jeg dem hver især en tak op (og byttede selvfølgelig).