Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Cheesecake med Lime

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 40 minutter
Ret Desserter, Kager

Ingredienser
  

Kiksebund

  • 150 g Bastogne kiks
  • 150 g Digestive kiks
  • 125 g Lurpak
  • 1 knsp Salt

Cheesefyld

  • 3 stk Limefrugter; Fintrevet skal og saft
  • 200 g Flødeost; Naturel fra Lidl, Buko, Philadelphia el. lign.
  • 130 g Sukker
  • 3 blade Husblas
  • 3 dl Piskefløde
  • 1 tsk Vanillesukker eller kornene af en hel vanillestang

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme, og lad blandingen køle let.
  • Hak kiksene fint i en minihakker - så det ligner groft rasp.
  • Hæld kikseblandingen i kasserollen med smør og rør det godt.
  • For en springform Ø20-25 med kageplast (så kagen bliver lettere at befri, når højdepunktet sig nærmer).
  • Pres kikseblandingen godt ned i springformen og helt ud til siderne med fingrene. Jeg sluttede af med at presse kanten rundt med et grydelåg, så jeg opnåede en jævn kant hele vejen rundt. Stil bunden på køl mens du laver cheesefyldet.

Cheesefyld

  • Riv limeskallerne fint og pres saften.
  • Bland smøreost, sukker, vanille, limeskal og saft i en skål og rør godt.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 15 minutter og pres den efterfølgende for væde.
  • Læg husblassen i en skål over vandbad og smelt den ved jævn varme mens du pisker fløden til skum.
  • Afkøl husblasblandingen og rør den herefter i ostecremen. LÆS ET GODT TIP OM HUSBLAS HER
  • Vend derefter flødeskum i ostecremen (vær lidt hurtig, da cremen har det med at sætte sig).
  • Fordel ostecremen jævnt på bunden i springformen, og sæt den igen på køl i mindst 5 timer.

Pynt

  • Drys eventuelt lidt ekstra revet limeskal på kagen før serveringen.

1 tanke om “Cheesecake med Lime”

Skriv en kommentar ...