Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Marengskage med Bastognekiks og friske bær

Ret Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

Bund

  • 1 pk Bastognekiks; Svarer til 260g
  • 100 g Lurpak
  • 50 g Sukker
  • 1 knsp Salt
  • 1 spsk Vanillesukker

Marengs

  • 3 stk Æggehvider
  • 150 g Sukker
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 1 knsp Salt

Vanille/flødeskum

  • 3 dl Piskefløde
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 3 spsk Flormelis
  • 4 spsk Creme Fraiche
  • 1 knsp Salt

Sådan gør du
 

Bund

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt de knuste kiks.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform og smør den med Lurpak.
  • Pres kikseblandingen godt ned i bunden og tryk efter med bunden af et glas. Tænd ovnen på almindelig ovn ved 160 grader.

Marengs

  • Pisk æggehviderne luftige og tilsæt salt .
  • Tilsæt sukker og vanillesukker lidt af gangen til du har en fast marengs. Smør marengsen ud på bunden og bag kagen i ovnen ved 160 grader i 25-30 minutter.

Vanille/Flødeskum

  • Pisk alle ingredienserne til en passende konsistens. Det tager lidt tid at opnå en ikke flydende creme. Smør den på kagen og top eventuelt af med blåbær og jordbær skåret i kvarte.
Keyword Bastogne, Frugt, Let