Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Brunsviger – fynsk med kagecreme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Kager

Ingredienser
  

  • 300 g Hvedemel
  • 50 g Sukker
  • 1 knsp Salt
  • 8 g Rødgær
  • 6 g Bageenzymer
  • 2 dl Mælk
  • 25 g Lurpak

Remonce

  • 150 g Lurpak
  • 225 g Brun Farin
  • 8 spsk Lys sirup
  • 1 knsp Salt
  • 1/2 tsk Kanel
  • 1 dl Vanillecreme

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og tilsæt mælken, så blandingen bliver fingerlun.
  • Tilsæt gær og lad det skumme op.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør grundigt - først langsomt, derefter gradvist hurtigere og hurtigere.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter og rul den derefter ud til et rektangel.
  • Læg dejen i en bradepande med bagepapir og tryk så mange huller, som muligt - UDEN at trykke igennem.
  • Lad dejen hæve yderligere 30 minutter.
  • Smelt alle ingredienser til snasket pånær Vanillecreme og varm til sukkerkornene er væk. Tilsæt Vanillecreme og rør det ud. Lad det afkøle lidt.
  • Inden afbagning trykkes yderligere huller i dejen, snasket hældes på og fordeles og kagen bages i ca. 15 (min fik 3 minutter ekstra!) minutter ved 225 grader i almindelig ovn - på nederste ribbe.
  • Hold godt øje med kagen, så den ikke brænder på.