Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Æbleskiver

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Dessert, Desserter, Snack
Køkken Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 1 L Yoghurt Naturel Eller Kærnemælk, Ymer eller lignende
  • 4 stk Æg
  • 500 g Hvedemel
  • 2 tsk Natron
  • 12 spsk Sukker
  • 8 spsk Vanillesukker
  • 1-1½ tsk Kardemomme
  • 2 nip Salt
  • 20 g Lurpak plus ekstra til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland alle tørre ingredienser
  • Smelt smørret
  • Tilsæt de våde ingredienser (lad smørret afkøle en smule) og pisk grundigt
  • Varm æbleskivejernet godt op.
  • Dyp lidt Lurpak i hvert hul og fyld det næsten op. Prøv dig frem 😉
  • Steg indtil æbleskiverne danner skal i bunden og vend dem derpå en 1/3-del
  • Steg i 20 sekunder og vend dem helt. Derpå kan man blot vende lystigt indtil de er gylden-mørkebrune.
  • Det kræver lidt øvelse at ramme en gennembagt, men ikke branket æbleskive.
  • De kan med fordel lægges på en rist i ovnen og derved bages færdige.
  • Server med rigeligt sukker, sirup, brun farin og/eller flormelis til 😉
Keyword Snack