Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Æblekage med mandler og kanel

Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kager

Ingredienser
  

Dej

  • 250 g Hvedemel
  • 200 g Lurpak smør
  • 200 g Sukker
  • 1 stk Æg
  • 1 tsk Bagepulver

Fyld

  • 6 stk Æbler; Skrællede og skåret i skiver
  • 2 dl Sukker
  • 1 dl Mandler; Hakkede
  • 1 spsk Kanel; Kan udelades og drysses på efterfølgende som kanelsukker

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, sukker, smør, bagepulver i en røremaskine. Saml dejen med ægget.
  • Saml dejen med ægget og husk kun lige at røre indtil dejen har samlet sig.
  • Læg dejen i en frysepos i køleskab - minimum 30 minutter og gerne længere.
  • Rul dejen ud på et bord drysset med flormelis.
  • Æblerne kommes i et smurt fad, drys med sukker, kanel og hakkede mandler.
  • Kom til sidst dejen på som låg og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter.