Spring til indhold

Wienerdej

Ret Boller, Fødselsdag, Kager
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

  • 550 g Hvedemel
  • 2 dl Vand
  • 9 g Tørgær
  • 50 g Sukker
  • 2 stk Æg
  • 50 g Lurpak
  • 1 knsp Salt

Til laminering

  • 500 g Margarine

Vanillecreme

  • 3 stk Æggeblommer
  • 3 spsk Majsstivelse
  • 4 dl Mælk
  • 5 spsk Sukker
  • 3 spsk Vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Bland sukker, gær, æg og vand grundigt.
  • Tilsæt mel og til slut smør og salt.
  • Ælt et par minutter indtil dejen har samlet sig og slipper skålens sider. Det er vigtigt kun lige at lade dejen samles og ikke røre for meget.
  • Læg dejen i køleskabet mens du laver creme.

Vanillecreme

  • bland alle ingredienser i en kasserolle og kog det godt op, så konsistensen bliver tyk.
  • Hæld cremen i en bradepande, så overfladen bliver så stor som muligt og læg en frysepose direkte ovenpå, så der ikke dannes kondens. Lad den afkøle en halv time - eventuelt i fryseren.

Laminering/ foldning

  • Tryk dejen ud i et 20x20 kvadrat. Margarinen bankes flad et par gange og formes i et 15x15 kvadrat (alle mål er ca 😉 ).
  • Fold hjørnerne ind over og saml dejen.
  • 1. Giv dejen et par dask, så den bliver flad og margarinen trykkes ud i hjørnerne.
  • 2. Rul dejen ud i et 30x60 rektangel med mel på border.
  • 3. Fold rektanglet ind over midten, så der dannes 3 lag. Læg dejen 15 minutter i fryseren.
  • Gentag pkt. 1-3 to gange, så du ender op med at have gennemløbet processen tre gange. Du skal ende op med i alt 27 lage; 3 x 1 lag = 3 lag 3 x 3 lag = 9 lag 3 x 9 lag = 27 lag! Voilá 🙂
  • Rul derpå dejen 4 mm tyk (bredde 20 cm) og skær 10x10 kvadrater ud.
  • Fold hjørnerne ind og saml bollen på midten. Læg den med sømmen ned på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bollerne i en 190 grader forvarmet ovn med varmluft og bag dem i 20 minutter.
  • Lad dem afkøle på rist, skær dem over og fyld dem med creme i midten og flødeskum rundtom. Læg eventuelt lidt glasur ovenpå og spis nogle stykker 😉
Keyword Bagerbrød, Snack

Skriv en kommentar ...