Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Wienerbrødsdej - foldning

Wienerbrødsdej - foldeteknik

Ret Teknikker
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 250 g Hvedemel
  • 200 g Lurpak eller margarine
  • 2 spsk Sukker
  • 12 g Tørgær
  • 1 1/2 dl Vand eller mælk
  • 1 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Start med at rulle dejen ud i en firkant på ca. Skær derpå smørret i tynde skiver, så det kan dække halvdelen af dejfirkanten.
  • Fold dejen sammen.
  • Derpå foldes dejen ind over midten - først fra den ene side, så den anden, så der dannes 3 lag.
  • Rul dejen ud til en firkant igen og gentag foldningen fra før, så vi nu opnår 9 lag.
  • Rul endnu engang dejen ud til en firkant og gentag foldningen en sidste gang, så vi opnår 27 lag ialt.
  • Dejen rulles igen ud til en firkant, der derefter kan bruges til Wienerbrød.