Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Vanillekranse

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 16 minutter
Samlet tid 46 minutter
Ret Fødselsdag, Jul, Småkager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 225 g Hvedemel
  • 75 g Mandelmel; Hjemmelavet
  • 1 stk Æg
  • 200 g Lurpak
  • 150 g Sukker
  • 25 g Brun farin
  • 2 spsk Vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Smut mandlerne (hæld kogende vand over mandlerne i en skål, vent 3 minutter og gentag, hvorefter de kan smuttes). Læg dem en tur på en bageplade med bagepapir, 2x5 minutter ved 100 grader. Lad dem afkøle helt. Hak mandlerne til mandelmel - så fint som muligt.
  • Pisk smør, sukker, farin, vanillesukker og æg grundigt.
  • Skift til spaden og tilsæt mandelmel, rør grundigt.
  • Tilsæt hvedemel og rør igen grundigt.
  • Hæld dejen i en sprøjtepose med en 8mm stjernetyl på. Sprøjt dem i 5-kronestørrelser.
  • Bag dem ved 200 grader i 8-11 minutter - hold godt øje. De er færdige, når de er let gyldne. Lad vanillekransene ligge på bagepladen indtil de er helt kolde - det er her, de bliver sprøde og lækre. Opbevar småkagerne i en tætlukket beholder, hvis de da når så langt.