Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tyrkiske fladbrød - Gözleme

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Køkken Tyrkiet

Ingredienser
  

  • 1 kg Hvedemel
  • Vand, så konsistensen passer med blødheden af din øreflip!
  • 1 cup Olie
  • 12 g Tørgær
  • 25 g Salt
  • 2 tsk Sukker

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser og tilsæt vand mens der røres på maskine.
  • Konsistensen skal være som en øreflips blødhed!
  • Lad dejen hæve i en time eller indtil dobbelt størrelse.
  • Del dejen i klumper af en mellemting mellem bordennis- og tennisbolde.
  • Rul dejen ud med en tynd kagerulle, så man næsten kan se igennem.
  • Hæld fyld på den ene halvdel af cirkelen (hakket kød, ost, spinat eller lignende).
  • Fold den anden halvdel ind over og forsegl kanten med fingrene og pres luftbobler ud af "halvmånen".
  • Steg brødene på en tør pande eller en stegeplade på grill på begge sider. De skal have brune (ikke sorte) pletter.

Skriv en kommentar ...