Spring til indhold

… venskaber er nu nok så meget sagt, men når man står i 35 graders varme i “Snack-baren” med 15 forventende russere omkring sig og får en “ikke engelsktalende” tyrkisk kvinde til at give een en opskrift på tyrkiske fladbrød, ja så tangerer følelsen et nært venskab ;O)

Ovenfor ses den paptallerken, jeg havde skrevet de ingredienser op på, som jeg gættede, skulle i – fra toppen; hvedemel, olie, gær, salt og vand (mælk blev streget over). Version 2 af opskriften var den samme, men genskrevet af en kollega til Neslihan.

Og endelig Neslihan, der endte med at give mig en kagerulle i gave, så jeg selv kunne lave mine fladbrød herhjemme – man kommer langt med smil og interesse for andre mennesker!

Udover tyrkiske fladbrød bød en lille del af køkkenet også på hjemmebagte brød. Herunder vores bagerven i gang med at lave tyrkiske sesamringe, som blev rullet i hånden, dyppet i en blanding af Melasse, vand og sesamfrø for derefter at blive bagt i en gasdrevet ovn med ild. Det kunne næsten ikke blive mindre “Kohbergsk” :O)

Og til slut fik vi den ledende kok til at give os opskriften på Kokosmakroner ;O) – dem måtte vi ikke undvære.

Tak til Hotel Sirius Deluxe i Avsallar/Türkler, Alanya Tyrkiet

Skriv en kommentar ...

%d bloggers like this: