Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Timbale (uden lag) med hakket oksekød og abrikoser

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedretter
Køkken Danmark
Antal 4

Ingredienser
  

  • 800 g Hakket Oksekød
  • 3 dl Mælk
  • 3 skiver Franskbrød; Med skorpen skåret fra
  • 4 stk Løg; Mellem/store, finthakkede
  • 2 fed Hvidløg
  • 75 g Lurpak
  • 40 g Mandler; Grofthakkede
  • 12 -15 stk Abrikoser; Tørrede og skåret i fine tern
  • 3 tsk Karry
  • 3 tsk Salt
  • Peber
  • 1 tsk Sukker
  • 1 stk Citron
  • 6 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Læg franskbrødsskiverne uden skorpe i blød i mælken og stil til side.
  • Hak løg og hvidløg fint og svits dem af i en gryde.
  • Pres mælken ud af brødet og smuldr det i gryden sammen med kødet. Pisk æggene let sammen.
  • Tilsæt peber, salt og karry, citron og halvdelen af æggeblandingen og steg blandingen, så kødet får farve. Husk at røre grundigt, da æggene ellers vil scrambles.
  • Smør et ildfast fad og tilsæt kødblandingen.
  • Fordel mandler og abrikoser derpå, pisk æg og mælk og hæld det ovenpå.
  • Bag retten ved 180 grader i ca. 30 minutter - eller indtil æggeblandingen stivner. Serveres med ris til.
Keyword FruMunk