Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tærtedej - til madtærter (Flere billeder kommer næste gang)

Ret Tærtedej

Ingredienser
  

  • 360 g Hvedemel
  • 200 g Lurpak
  • 2 dl Mælk
  • 1 stk Æg
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker

Sådan gør du
 

  • Hæld mel, salt og sukker ud i en top på bordet.
  • Tilsæt det kolde Lurpak, skåret i tern.
  • Hak smørret i melet i ca. 2 minutter med 2 spartler, uden at røre det med fingrene.

I hele denne proces er det vigtigt, at man ikke rører det med varme fingre!!!

  • Rør ægget sammen og tilsæt dette til mælken.
  • Når blanding ligner savsmuld (mere eller mindre), laves en fordybning i melblandingen, hvor halvdelen af mælkeblandingen tilsættes.
  • Rør mælken ud i melblandingen med en gaffel ved at tage lidt af gange fra "vulkanens" sider.
  • Tilsæt den sidste del af mælken og rør denne ud i blandingen.
  • Fortsæt herefter i ca. 2 minutter med spartlerne, hvor du hakker blandingen i stykker. Det er altså vigtigt, at man ikke ælter blandingen, da gluten-strukturerne da udvikler sig og skaber en "franskbrødslignende" dej og ikke en lagdelt sprød tærtedej ;O)
  • Fortsæt med at hakke og blande i ca. 2 minutter og saml dejen med hænderne.
  • Læg denne i en frysepose i køleskabet i minimum 1 time.
  • Dejen rulles herefter ud - igen uden at bruge fingrene. Husk at dreje dejen periodisk, så denne ikke gror fast på bordet - for da er du prisgivet! Når dejen er tynd, lægges den over tærteformen og fyldes med alt muligt godt!

DAGENS LEKTION: Pil snitterne fra tærtedejen! Den skal kun have metallisk kærlighed ;O)