Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Syriske fladbrød - med mælk

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser
  

  • 3 dl Mælk
  • 400 g Hvedemel
  • 1/2 ps Tørgær
  • 1 spsk Sukker
  • 2 spsk Rapsolie
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Varm mælken op, så den er fingerlun og tilsæt herefter tørgær. Lad dette skumme op, ca. 10 minutter.
  • Tilsæt salt og sukker og herefter hvedemel.
  • Rør dejen godt - ca. 10 minutter på røremaskine.
  • Lad dejen hæve i [cooked-timer hours="1"]1 time[/cooked-timer].
  • Del dejen i kugler på størrelse med en bordtennisbold, måske lidt større og rul dem flade på et meldrysset bord.
  • De skal være så tynde, så man kan ane bordpladen igennem dejen.
  • Steges/bages på en tør pande ved 11/14 del varme. De må ikke få sorte pletter, men tages af panden, når de opnår lysebrune småpletter. Holdes varme, indpakket i et viskestykke på en tallerken i en 100 gr varm ovn.