Spring til indhold

Syltede valnødder

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Desserter, Sauce - Sovs, Slik, Snack
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 150 g Valnøddekerner
  • 1 1/2 dl Vand
  • 1 stk Appelsin; Saften deraf
  • 1/2 stk Citron; Saften deraf
  • 1 dl Sirup; Lys
  • 150 g Brun farin
  • 1 knsp Salt; Groft
  • 1 stk Vanillestang

Sådan gør du
 

  • Valnødderne skoldes ved at hælde kogende vand over dem i en skål. Efter et par minutter tilsættes koldt vand og de gnubbes en smulie. Si vandet fra.
  • Bland alle ingredienser i en kasserolle pånær nødder og sirup og lad det koge op. Lad derpå blandingen simre ved middel varme i 30 minutter. Konsistensen skal gerne være flydende, lidt som sirup.
  • Efter de 30 minutter tilsættes nødder og sirup og blandingen simrer i 10 minutter.
  • Skold et patentglas og hæld valnødderne og lagen derpå. Kan eksempelvis bruges ovenpå ost eller kartoffelmos.

Skriv en kommentar ...