Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Svinefond - til en Killer Flæskestegssovs

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Ret Jul, Sauce - Sovs, Suppe

Ingredienser
  

  • 3 kg Svineben; Eventuelt nøgleben eller blot en blanding
  • 2 spsk Salt; Groft
  • 3 l Vand

Sådan gør du
 

  • Hæld svineben og 1/2 liter vand i en bradepande og drys med groft salt.
  • Bag/steg benene af i en 220 grader forvarmet ovn i ca. [cooked-timer minutes="60"]60 Minutter[/cooked-timer].
  • Hæld benene, stegesky og den resterende 2 1/2 L vand i en trykkoger og giv det en tur ved maksimum tryk i ca. [cooked-timer minutes="30"]30 Minutter[/cooked-timer].

Jeg var nødt til at koge benene af to omgange, hvor jeg blot skiftede benene ud ;O)

  • Lad trykkogeren afkøle til stuetemperatur og si fonden gennem et klæde (eller blot en finmasket si).
  • Kog nu fonden ind til det halve! ... eller mindre. Hæld den på isterningposer og brug den i fremtidige sovser ;O)