Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Stegt Flæsk med Persillesovs

Ret Hovedretter
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

Persillesovs

  • 40 g Lurpak
  • 1 1/2 dl Hvedemel
  • 8 dl Mælk
  • 2 dl Kartoffelvand; 3 dl (eller en ekstra dl mælk) for en tyndere sovs 😉
  • 1 tsk Salt
  • 1 knsp Hvid peber

Flæsk

  • 1000 g Flæsk i skiver
  • Salt og peber for smag

Sådan gør du
 

Persillesovs

  • Lad smørret smelte og bruse let af.
  • Tilsæt hvedemel og rør det godt ud - indtil det samler sig i en klump.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen - maks 3/4 dl hver gang - husk at røre blandingen HELT fri for klumper hver gang. Slut af med 2 dl kartoffelvand.
  • Tilsæt hakket persille, smag til med salt og peber og lad sovsen simre et kvarters tid.

Flæsk

  • Læg alle skiverne skulder ved skulder på en bradepande med to stykker bagepapir (ellers har man et farligt fedteri efter stegningen!).
  • Bag/steg flæsken ved 200 grader i ca. 40-45 minutter. Så længe, så du synes stegningen er fin (nogle foretrækker flæsk let slattent, andre well done - en smagssag).
  • Server med kogte kartofler og Persillesovs 🙂