Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Sandwichbrød

Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Brød
Køkken Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 1170 g Hvedemel
  • 25 g Bageenzymer
  • 80 g Skummetmælkspulver evt.
  • 6 spsk Sukker
  • 4 tsk Salt
  • 475 g Mælk
  • 2 spsk Sukker
  • 4 tsk Tørgær
  • 8 stk Æg
  • 225 g Lurpak Stuetemperatur
  • 2 stk Æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, bageenzymer (evt. mælkepulver), sukker og salt i en røreskål.
  • Varm mælken i microovnen (lidt mere end fingerlunt), tilsæt tørgær og sukker og giv det en røretur med en gaffel – lad blandingen stå i 10-15 minutter, indtil det skummer godt op.
  • Skær smørret i skiver og lad det stå indtil brug – det skal gerne have stuetemperatur.
  • Hæld mælkeblandingen og æggene i melblandingen og rør det godt rundt.
  • Tilsæt til slut smørret og ælt dejen med dejkrogen i 10-15 minutter – eller indtil dejen næsten slipper siderne ved maksimal hastighed.
  • Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, smør en skål med olie og saml dejen til en kugle, hvorefter den hæver i skålen en time.
  • Del dejen i 145g klumper (der bliver 16 stk i alt ved denne portion), rul dem til aflange brød og tryk dem flade.
  • Placer brødene på bagepapir – der kan være 4 stk på hver plade, da de vokser betragteligt. (brødene bliver godt store, men de er det værd uanset 😉 )
  • Lad brødene hæve yderligere 45 minutter og sørg i mellemtiden for at have opvarmet en almindelig ovn til 175 grader.
  • Stryg brødene med æggevask (2 stk æg og tilsvarende vand, pisket let sammen med en gaffel).
  • Prik brødene med en gaffel, så de "punkteres" en smule. Det gør, at de holder sig en smule flade.
  • Bag brødene, to plader af gangen på nederste og midterste ribbe. Sørg for at bytte pladerne rundt halvvejs.
  • I min ovn bages brødene 28 minutter.
  • Lad dem afkøle på rist før de skæres over – spis mere end du kan 😉
Keyword Sandwichbrød