Ingredienser
Fremgangsmåde
Samosas - dej
Ingredienser
- 6 cup Hvedemel
- 6 spsk Rapsolie
- 6 tsk Lemonsaft
- 1 tsk Salt
- 2 1/2 cup Vand; Jeg bruger ca. 2 1/4 cup
- Olie og mel til at pensle og sprinkle med
Sådan gør du
- Ælt mel, salt, lemonsaft og nok vand til at danne en fast dej.
- Del dejen i ca. 15 stk og virk disse op, så de bliver spændstige boller.
- Dejstykkerne rulles ud til, hvad der svarer til en god desserttallerken (Ø15-18cm). Den første en smule større, hvilket letter udrulningen (Ø18-22cm).
- Del pandekagerne i 3x5 og 1. pensl den første "pandekage" med rigeligt olie og sprinkel med mel 2. Læg derpå en "pandekage" ovenpå og denne pensles ligeledes med rigeligt olie, sprinkles med mel og 3. således fortsættes med alle, så vi opnår tre sakke á 5 "pandekager". Den sidste pensles selvfølgelig ikke ovenpå - endnu.
Husk at pensle ud over kanten med olie - ellers vil de være svære at skille ad, når de kommer ud af ovnen!
- Rul "pandekage"-stakkene ud, så de til sidst fylder et stykke bagepapir, der lægges på bagsiden af en bradepande. Dette tager tid og stakken vendes løbende undervejs og mel tilsættes eventuelt. Rul meget tyndt og husk på, at øvelse gør mester!
- Når stakken er rullet ud, så den passer med den firkantede bund på en bradepande pensles oversiden med olie og den sættes i ovnen - med undersiden af bradepanden opad.
- Bages i ca. 10 minutter (eller indtil den øverste pandekage bobler op) ved 180 grader, der gør at "pladerne" nu kan skilles fra hinanden.
- Skil disse ad og del dem i strimler på 8x30 cm ca. Når dejen skal samles til samosa eller forårsruller, kan man "lime" den sammen med en blanding af 1 spsk hvedemel og 2 spsk vand.