Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Saltede Karamel Cookies

Forb. tid 2 days
Tilb. tid 30 minutter
Ret Fødselsdag, Småkager
Køkken Danmark, Dansk

Ingredienser
  

Karamel

I stedet for denne karamel, kan man også bruge opskriften på Daimkaramel

  • 40 g Sirup
  • 120 g Sukker/Rørsukker
  • 50 g Lurpak
  • 90 ml Creme Double

Til småkagerne

  • 225 g Lurpak
  • 75 g Sukker/Rørsukker
  • 290 g Brun Farin
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 2 stk Æg
  • 450 g Hvedemel
  • 1 1/2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1 1/2 tsk Salt
  • Havsalt til serveringen

Sådan gør du
 

Karamel – dagen i forvejen

  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt til side.
  • Bland alle ingredienserne i en kasserolle ved middel varme. Pisk af og til for at forhindre, at det brænder på.
  • Blandingen vil gennemgå forskellige faser. Massen er færdig, når den har fået en gylden farve og når ca. halvdelen er reduceret.
  • Hvis du har et bolchemometer, skal temperaturen være 150°C.
  • Fjern straks karamellen fra varmen og hæld den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel i et jævnt lag med en spatel og til til side, indtil den er afkølet. Sæt det i køleskabet til afkøling natten over.

Cookiedej

  • Tag bagepladen ud af køleskabet og bræk karamellen i mundrette stykker på størrelse med store chokoladestykker.
  • I skålen til røremaskinenen, fastgjort med gummi-K-spaden, røres smør og sukker sammen i ca. 2 minutter, så det bliver lyst. Skrab siderne ned et par gange med en spatel.
  • I et glas piskes æggene let sammen med vaniljen og tilsættes derefter til smørblandingen.
    Rør indtil dejen kun lige er blandet.
  • I en mellemstor skål hældes de tørre ingredienser sammen (mel, bagepulver, natron, salt).
    Tilsæt de tørre ingredienser til dejen og rør derefter på lavt niveau, indtil det netop er blandet.
    Vend karamelstykkerne i.
  • Dæk dejen med plastfolie og stil den på køl i mindst 4 timer (helst natten over).

Bagning

  • Tag kagedejen ud af køleskabet. Forvarm ovnen til 160°C.
  • Tag stykker af dej, der vejer cirka 30 gram (ca. 1 spsk) og rul dem til en kugle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, så der er et par centimeter mellem småkagerne. Disse cookies vil sprede sig en del. Jeg kan have 9 småkager pr. ark.
    Bages i 12-14 minutter, indtil de er gyldenbrune rundt om kanterne.
    Drys med havsalt lige efter at de er taget ud af ovnen.
    Lad dem afkøle på pladen i 5 minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af.
Keyword Snack