Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Salt Flødekarameller - Salt Karamelsauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Desserter, Remonce & Sauce, Sauce - Sovs, Slik

Ingredienser
  

  • 250 g Sukker
  • 120 g Glucosesirup
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 5 dl Fløde
  • 1 1/2 tsk Flagesalt

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser pånær salt i en gryde og lad det koge op.
  • Lad blandingen simre ved svag varme i tre kvarter og sørg for, at den ikke koger, men kun bløpper!
  • Hæld karamelsaucen i en skål, når den har den rette konsistens og lad den sætte sig en smule.

Karameller

  • Når blandingen slipper gryden efter ca. 45 minutter, tilsættes flagesalt.
  • Hæld karamelmassen i en lille bradepande smurt med smagsneutral olie og lad den køle af og sætte sig ved stuetemperatur. Herefter skæres karamellerne ud i mundrette stykker og vendes i flormelis Prøv eventuelt at eksperimentere med siliconeforme, der giver karamellerne perfekte forme :O)