Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Rugfler med fordej

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 day 1 time 45 minutter
Samlet tid 1 day 2 timer
Ret Boller, Rugbrød
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 250 g Rugmel
  • 500 g Hvedemel
  • 15 g Bageenzymer
  • 8 g Tørgær
  • 6 1/2 dl Vand
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Soja
  • 1 pt Fordej
  • Tilsæt eventuelt 100 g grofthakkede valnødder, hasselnødder eller blot solsikkekerner.
  • Tilsæt eventuelt lidt kulør for et mørkere brød ;O)

Sådan gør du
 

  • Bland alle tørre ingredienser pånær salt.
  • Tilsæt fordej, soja, vand og salt og rør grundigt på røremaskine. Lad hastigheden stige og slut af med at ælte ved høj hastighed indtil dejen har sluppet siderne (kan godt tage 5 minutter ved høj hastighed).
  • Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og lad den flade ud.
  • Skær dejen i 18 stykker og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve 45 minutter.
  • Lige efter isætning sprayes ovnrummet med en forstøver. Bag brødene i ca. 15-20 minutter ved 190 grader varmluft.