Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rugbrød - Rent rug

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 4 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 50 minutter
Ret Rugbrød

Ingredienser
  

Dag 1

  • 4 dl Surdej fra sidste bagning
  • 2 l Vand; Fingervarmt
  • 500 g Rugkerner
  • 500 g Hvedekerner
  • 1200 g Rugmel
  • 100 g Hørfrø
  • 200 g Solsikkekerner
  • 1 spsk Salt

Dag 2

  • 24 g Bageenzymer med malt
  • 12 g Tørgær
  • 1 spsk Salt

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Hæld alle ingredienser i en skål og ælt på maskine eller håndmixer med dejkroge i ca. 10 minutter.
  • Stil tildækket ved stuetemperatur til næste dag.

Dag 2

    Tag dej fra til surdej

    • Tilsæt tørgær og bageenzymer og rør igen på maskine, så dejen er godt æltet igennem. Pas på at få alt med i bunden - check eventuelt med en dejskraber.
    • Dejen fordeles i 2-3 forme, trykkes let ned i formen og prikkes med en gaffel. 1 spsk salt fordeles ovenpå dejen, der hæver efter devisen 40% - 70% - 100%. Formen fyldes 40%, hæver til 70% og bages til 100% af formens højde.
    • Brødene bages i 2 timer ved 175 grader på nederste rille.
    • Brødene tages ud af formene og sættes på en rist og får eftervarmen i ovnen - ca. 1 time. Efter udtagning pensles brødene med olie.
    • For at få blødere brød, kan man efter eftervarmen pakke brødene i viskestykker og poser umiddelbart efter udtagning.