Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rugbrød med solsikke- og græskarkerner

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 6 timer
Samlet tid 6 timer 20 minutter
Ret Rugbrød
Køkken Danmark

Ingredienser
  

Dag 1: Surdej

  • 3 dl Kærnemælk
  • 150 g Rugmel
  • 100 g Hvedemel

Dag 2: Rugbrødsdej

  • 275 g Rugkerner; Skårne - lægges i blød i rigeligt vand
  • 670 ml Vand
  • 330 ml Nisse-/Hvidtøl
  • 50 g Salt
  • 500 g Rugmel
  • 500 g Hvedemel

Dag 3: Afslutning og afbagning

  • 4 g Tørgær
  • 5 spsk Sirup
  • 200 g Solsikkekerner
  • 150 g Græskarkerner

Sådan gør du
 

Dag 1: Surdej

  • Bland ingredienserne til surdejen og lad den stå på køkkenbordet til dagen efter.

Dag 2: Rugbrødsdej

  • Bland ingredienserne i røreskålen og ælt dejen godt med K-spaden til røremaskinen - ca. 8-10 minutter.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet til dagen efter.

Dag 3: Afslutning og afbagning

  • Bland de resterende ingredienser i pånær tørgær. Rør et minuts tid med dejkrogen på røremaskinen.
  • Tag surdej fra til næste gang.
  • Ælt tørgær i dejen og lad dejen køre ca. 5 minutter.
  • Fordel dejen i 2 rugbrødsforme og afslut med at glatte brødoverfladen med en spatel og vand.
  • Lad brødet hæve 5-6 timer.
  • Sæt brødene i en forvarmet ovn på 210 grader i 15 minutter. Herefter skrues ned på 180 grader og brødene bages færdige i 60 minutter - check kernetemperaturen, der skal ende op med 97 grader.
  • Lad brødene afkøle på en rist og pak dem derefter i poser til fryseren.

Skriv en kommentar ...