Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Rugbrød – med græskar og solsikkekerner

Ret Rugbrød
Køkken Danmark, Dansk

Ingredients
  

  • 125 g Græskarkerner
  • 125 g Solsikkekerner
  • 250 g Rugkerner Knækkede/skårne
  • 50 g chiafrø
  • 100 g hørfrø
  • 20 g salt
  • 1 spsk. Sirup
  • 1 ds Nisse- eller Hvidtøl 33cl
  • 4 dl kogende vand
  • 100 g Surdej
  • 300 g Rugmel

Instructions
 

Kerner udblødes

  • Græskarkerner, Rugkerner, Solsikkekerner, Chiafrø, Hørfrø, Sirup, Salt, øl og kogende vand hældes i en skål.
    Lad blandingen stå en time.

Dej

  • Tilsæt surdej og rugmel til kerneblandingen, og rør godt sammen.
    Hæld dejen på en 3Liters rugbrødsform og prik den grundigt med en gaffel.
  • Brødet hæver nu til dagen efter på køkkenbordet og stilles i en 170 grader opvarmet almindelig ovn.
  • Bag brødet i 1 time og 45 minutter på anden/nederste ribbe.
  • Hæld brødet ud af formen og lad det bage i yderligere 15 minutter.
  • Lad brødet afkøle næsten, skær det ud og spis med riiiigeligt Lurpak 🙂
Keyword Surdej