Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Risengrød

Ret Hovedretter
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 l Letmælk
  • 3 dl Vand
  • 185 g Pama grødris
  • 1/4 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring.

Sørg for at røre med et piskeris, så du når helt til bunds i gryden.

  • Tilsæt mælken og varm op til kogepunktet under jævnlig omrøring.

Pas på, at grøden ikke brænder på her - ej heller, at den koger over. Dette vil den meget let komme til, da mælken har det med at stige i gryden med eksplosionsagtig hastighed, hvis ikke, man passer på.

    Niveller da temperaturen, jo tættere på kogepunktet du kommer

    • Kog grøden uden låg 10-15 minutter og læg derefter låg på.
    • Kog nu grøden færdig under jævnlig omrøring på ca. 25-30 minutter. Giv den lidt ekstra, hvis den føles for tynd.
    • Smag til med salt og server med kanelsukker og en klat Lurpak ;O)

    Skriv en kommentar ...