Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Pitabrød på Bagestålet … en sikker vinder

Jeg har nu forsøgt mig på den ædle kunst at bage pitabrød en halv snes gange (gange 1000 – mere eller mindre).

Det perfekte pitabrød er efter min smag et brød, hvor hulrummet er ligeligt fordelt mellem top og bund – her mener jeg, at brødtykkelsen er lige tyk. Derudover, at brødet ikke sprækker og endvidere ikke bliver for sprødt.

For at opnå det perfekte pitabrød er der to huskeregler at være opmærksom på, samt lidt løst:

  1. Læg pitabrødene ind på en meget varm plade – og her er det ikke nok, blot at opvarme en bageplade! Tag som minimum 2 eller endda 3 ovenpå hinanden og varm dem op i minimum 1 time inden isætning. Skal det være helt perfekt, brug da et bagestål (bagestaalet.dk).
  2. Sørg for ikke at checke temperaturen i ovnen ved at åbne lågen for mange gange under opvarmning. Får man sænket temperaturen i ovnkammeret for meget, så der er forskel mellem bagestålet og rummet, bages pitabrødet først i bunden og sidst i toppen – og det er et “no go!”.
    Appendix: Sørg for at overholde hævetider, temperaturer, dejtykkelser og alt det andet! ;O)

God pitabagning!

/Lars