Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Pasta - Lasagne, Fettuccine, Spaghetti og Ravioli

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Italiensk
Køkken Italien

Ingredienser
  

  • 400 g Hvedemel; Tipo 00
  • 4 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Afvej hvedemel i en skål og tilsæt æg.
  • Pisk nu med en håndmikser med dejkroge en smule og hæld dejen ud på bordet.
  • Ælt dejen igennem med hænderne.
  • Del dejen op i 8 stykker og læg dem i et hårdtopvredet viskestykke, så de holder sig fugtige, mens du arbejder med pastamaskinen.
  • Start i yderste position på pastamaskinen og tryk dejklumpen ned i melet.
  • Kør klumpen igennem 5-6 gange, hvor du hver gang folder dejen ind over midten, så der dannes 3 lag dej. Drys gerne mel på mellem hver tur, men ikke for meget, da dejen kan blive for tør og flække!
  • Efter de 5-6 "ælteture", køres dejen igennem med et trins interval uden at folde den.

Lasagneplader

  • Det vil sige, at du justerer tykkelsen ned med 1 indtil du er nede på 2-3 mm tykkelse på pastamaskinen. Du skal gerne nå frem til lange "strimler" pasta, der er ca. 2-3 mm tykke og som lægges på køkkenbordet på rene viskestykker, klar til at blive skåret til i længder.

Fettuccine

  • Det vil sige, at du justerer tykkelsen ned med 1 indtil du er nede på 2-3 mm tykkelse på pastamaskinen. Du skal gerne nå frem til lange "strimler" pasta, der er ca. 2-3 mm tykke og som sidste gang køres gennem Fettuccine-rullen, lægges til tørre på rene viskestykker i minimum en time og som koges i spilkogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra og server straks!

Spaghetti

  • Det vil sige, at du justerer tykkelsen ned med 1 indtil du er nede på 2-3 mm tykkelse på pastamaskinen. Du skal gerne nå frem til lange "strimler" pasta, der er ca. 2-3 mm tykke og som sidste gang køres gennem Spaghetti-rullen, lægges til tørre på rene viskestykker i minimum en time og som koges i spilkogende vand og koges i 3 minutter. Hæld vandet fra og server straks!

Ravioli

  • Det vil sige, at du justerer tykkelsen ned med 1 indtil du er nede på 2-3 mm tykkelse på pastamaskinen. Du skal gerne nå frem til lange "strimler" pasta, der er ca. 2-3 mm tykke og som lægges på køkkenbordet, klar til at blive stemplet til ravioli. Læg en strimmel pasta som til Lasagne på bordet og hæld fyld på (eksempelvis hakket oksekød, spinat, ost eller lignende) med 2 cm mellemrum. Læg derpå en strimmelpasta mere og stempl ravioli ud med et raviolijern (skær eventuelt omkring klumperne og pres kanterne sammen med en gaffel).

Hvis knivene ikke kan skære pastaen i strimler, tyder det på, at dejen er for fugtig - vend dejen i mel og kør den gennem de glatte valser et par gange.

    Hvis valserne ikke kan få fat i dejen, tyder det på, at den er for tør - fugt hænderne og klem en smule væde ind i dejen.

      Skriv en kommentar ...