Spring til indhold

Panna Cotta

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 20 minutter
Ret Desserter, Fødselsdag, Snack
Køkken Danmark, Italien

Ingredienser
  

Panna Cotta

  • 9 dl Piskefløde
  • 2 dl Sødmælk
  • 4 spsk Vanillesukker
  • 120 g Sukker
  • 6 stk Husblas
  • 1 stk Citron; Skallen revet og 1 spsk saft

Saltkaramel

  • 3 dl Piskefløde
  • 50 g Lurpak
  • 250 g Sukker
  • 1/2 tsk Flagesalt

Sådan gør du
 

Panna Cotta

  • Læg husblas i rigeligt koldt vand, eet ark af gangen og lad dem stå der i en halv time.
  • Bland alle ingredienser pånær vanillesukker og husblas i en kasserolle. Opvarm til kogepunktet og tag den af varmen.
  • Vrid husblassen og tilsæt det til den varme blanding sammen med vanillesukker. Pisk blandingen fri for klumper med et piskeris og si den.
  • Hæld blandingen på glas, der sættes på køl i 3 timer og derefter 1 time på frys. Husk at tage dem op et kvarters tid før servering.

Saltkaramel

  • Hæld sukker i en kasserolle og opvarm ved 10/14 varme. Opvarm fløden til kogepunktet i endnu en kasserolle og tag den af varmen Lad halvdelen af sukkeret smelte og tilsæt smør.
  • Skru sukkeret ned til medium varme og bland det grundigt med smørret. Tilsæt derpå den varme flødeblanding lidt efter lidt.
  • Lad karamellen koge op, tage den af varmen, rør flagesalt i og hæld den på glas.

Servering

  • Glassene tages op af fryseren og karamellen fordeles ovenpå. Serveres efter ca. 15 minutter.

Skriv en kommentar ...