Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Nixtamal (Mexicansk rådej til tortillas)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Fladbrød, Mexicansk, Starter, Tilbehør
Køkken Mexico

Ingredienser
  

  • 1 kg Majs; Hvide
  • 3 spsk Kalk; CaO
  • 3 l Vand

Jeg fralægger mig ethvert ansvar ved forkert omgang med CalciumOxid!

Information samt sikkerhedsdatablad kan ses her https://www.frederiksen.eu/shop/product/calciumoxid-pulver

Sådan gør du
 

  • Bland vand og kalk (CaO) og bring i kog. Vandet koges til kalken er godt opløst.
  • Majsen renses så godt som muligt og hældes i det kogende vand. Lad det koge indtil farven skifter til gul. Majsen fjernes fra varmen og afkøles.
  • Nulr majskornene mellem fingrene, så overskydende skaldele fjernes og skyl grundigt under rindende vand. VI SKAL HAVE ALT KALK SKYLLET GRUNDIGT AF!
  • Hæld majsene i en foodprocessor og tænd denne af 10 omgange. Blend så godt som muligt.
  • Kør nu blandingen et par gange igennem en kødhakker for at male majsene til mel (om endnu bedre gennem en melmølle). Tilsæt et par spsk vand, så massen samles.

Skriv en kommentar ...