Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Nixtamal (Mexicansk rådej til tortillas)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Fladbrød, Mexicansk, Starter, Tilbehør
Køkken Mexico

Ingredienser
  

  • 1 kg Majs; Hvide
  • 3 spsk Kalk; CaO
  • 3 l Vand

Jeg fralægger mig ethvert ansvar ved forkert omgang med CalciumOxid!

Information samt sikkerhedsdatablad kan ses her https://www.frederiksen.eu/shop/product/calciumoxid-pulver

Sådan gør du
 

  • Bland vand og kalk (CaO) og bring i kog. Vandet koges til kalken er godt opløst.
  • Majsen renses så godt som muligt og hældes i det kogende vand. Lad det koge indtil farven skifter til gul. Majsen fjernes fra varmen og afkøles.
  • Nulr majskornene mellem fingrene, så overskydende skaldele fjernes og skyl grundigt under rindende vand. VI SKAL HAVE ALT KALK SKYLLET GRUNDIGT AF!
  • Hæld majsene i en foodprocessor og tænd denne af 10 omgange. Blend så godt som muligt.
  • Kør nu blandingen et par gange igennem en kødhakker for at male majsene til mel (om endnu bedre gennem en melmølle). Tilsæt et par spsk vand, så massen samles.