Spring til indhold

Marengs (eventuelt med karamelswirl)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Desserter, Fødselsdag, Kager, Slik
Køkken Danmark, Frankrig

Ingredienser
  

  • 6 stk Æggehvider
  • 300 g Sukker
  • 2 tsk Citronsaft eller hvid eddike
  • 2 tsk Vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Pisk hviderne stive.
  • Tilsæt sukker og vanillesukker lidt af gangen.
  • Pisk marengsen stiv og tilsæt til slut citronsaft eller hvid eddike.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt dem ud på to bageplader med bagepapir. Der vil være plads til 9 stk på hver plade - 18 stk i alt. Ønsker man en karamelmarengs, kan man tilsætte 1 tsk karamelsauce og med en gaffel lave et fancy mønster deri.
  • Bag marengsene i 90 minutter ved 100 grader. Lad dem køle helt af og spis til det gør ondt.

Skriv en kommentar ...