Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Leverpostej - Bacon/Peber

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 1500 g Svinelever
  • 1350 g Svinefedt
  • 150 g Lurpak
  • 1500 ml Fond fra kogning af fedt
  • 120 g Løg
  • 60 g Salt
  • 60 g Sukker
  • 20 g Peber; Hvid
  • 1 stk Muskatnød; Fintrevet
  • 300 g Hvedemel
  • 20 g Bagepulver
  • 375 g Bacon; Skåret i mindre stykker og sprødstegt

Sådan gør du
 

  • Svinefedt og lever skæres i kødhakkerrette stykker og holdes adskilt.
  • Varm en gryde med 3 liter vand op til præcis 60 grader og tilsæt spækket. Når vandet igen er oppe på 60 grader, er spækket færdigt. Gem 1 1/2 liter kogevand.
  • Hak først løg og lever i en skål og dernæst spæk og sprødstegte bacontern i en anden skål med kødhakkeren på mellemste "jern".
  • Rør nu farsen grundigt, først med salt og derpå mel og krydderier.
  • Smelt smørret og tilsæt det sammen med suppen lidt efter lidt.
  • Hæld farsen på forme og stil dem eventuelt på køl 5-6 timer, så de kan sættes sig. Du kan også lægge låg på og fryse dem til senere brug. Vælger du at afbage nu, stilles formene i vandbad - minimum 2 cm op af siderne - og bages ved 180 grader i 60 minutter. Er de frosne, beregnes 15 minutter ekstra bagetid. En kernetemperatur på 78 grader er perfekt.
Keyword Kartofler

Skriv en kommentar ...