Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Lasagne

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedretter, Italiensk
Antal 6

Ingredienser
  

  • 1000 g Hakket oksekød
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 stk Løg; Finthakkede
  • 3 stk Gulerødder
  • 3 Dåser hakkede tomater; Gerne purerede eller kørt gennem en tomatmølle
  • 3 spsk Oregano
  • 1/2 -1 Bæger Hønsebouillon; De små bægre fra Knorr
  • Sukker, salt og peber for smag
  • 1/3 tsk Æblecidereddike; Eller anden eddike.
  • Rasp
  • 1/2 ps Revet ost

Bechamelsauce

  • 4 spsk Smør
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1/2 tsk Muskatnød; Revet
  • Salt og peber for smag
  • 4 dl Mælk; Ca. eller indtil rette konsistens
  • 1/2 ps Revet ost; den anden halvdel fordeles på lasagnen, når der mangler 15 minutter af stegetiden.

Sådan gør du
 

  • Hak løgne fint og svits disse i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt kød og hvidløg og giv kødet stegeskorpe.
  • Tilsæt hakkede tomater, gulerødder og spæd en smule vand til, hvis saucen mangler væde.
  • Herefter tilsættes Oregano og saucen smages til med salt, peber, sukker og eddike. Bouillon tilsættes og koges med.
  • Lad saucen simre ca. 20 minutter.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mel.
  • Tilsæt mælk lidt af gangen indtil rette konsistens.
  • Lad saucen simre i ca. 10 minutter og smag til med salt, peber og Muskatnød.
  • Tilsæt en lille håndfuld revet ost til Bechamelsaucen og lad det smelte. Er derefter klar til brug.

Komponering af lasagnen

  • Smør en bradepande med smør og tilsæt en smule Bechamelsauce.
  • Læg derefter lasagneplader over hele fladen og sørg for, at disse ikke overlapper.
  • Tilføj et tyndt lag kødsauce og derefter lidt Bechamelsauce.
  • Fortsæt efter denne metode: 1. Smør bradepanden 2. Bechamelsauce 3. Lasagneplader 4. Kødsauce 5. Bechamelsauce 6. Lasagneplader 7. Kødsauce osv. osv. 8. Afslut med kødsauce og Bechamelsauce og drys rasp på toppen.
  • Bages ved 200 grader i {cooked-timer minutes="30"}30 minutter{/cooked-timer}. Når der er 15 minutter tilbage fordeles den sidste halve pose revet ost over.

Skriv en kommentar ...