Spring til indhold

Lakridscookies

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Desserter, Fødselsdag, Halloween, Jul, Påske, Småkager, Snack
Køkken Danmark
Antal 100

Ingredienser
  

  • 1000 g Hvedemel
  • 750 g Lurpak
  • 120 g Lakridspulver
  • 2 tsk Bagepulver
  • 250 g Tranebær; tørrede
  • 2 tsk Vanillesukker
  • 900 g Sukker
  • 100 g Brun farin
  • 4 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Sigt hvedemel og bagepulver i en skål og tilsæt lakridspulver, vanillesukker, tranebær og smør skåret i tern.
  • Giv det en tur på røremaskinen med K-spaden indtil smørret ligner savsmuld.
  • Tilsæt sukker og æg og rør kun lige indtil blandingen har samlet sig.
  • Del dejen i 4-5 klumper, der rulles til pølser med en diameter på ca. 4 cm. Pak dem ind i bagepapir og køl dem ned i mindst en halv time i fryseren (her kan de snildt ligge meget længere, så man altid har småkager lige til at bage på frys 😉 ).
  • Skær kagerne ud i 1 cm tykke skiver, fordel dem på en bageplade med 12-15 stk på hver og bag dem i en forvarmet ovn, een plade af gangen i 9-10 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Tag småkagerne ud og lad dem ligge 5 minutter på den varme plade inde de overføres til en rist for afkøling. Lad dem køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder - hvis de da når så langt 😉

Skriv en kommentar ...