Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kødpie (eller bare Tærte med hakket oksekød ;O) )

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Tærte
Køkken Storbritannien

Ingredients
  

Tærtedej

  • 400 g Hvedemel
  • 250 g Lurpak
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Salt; Fint

Kødfyld

  • 500 g Hakket Oksekød
  • 1 stk Løg; Stort
  • 2 fed Hvidløg
  • 250 g Champignon; Skåret i kvarte
  • 1 stk Peber; Rødt
  • 1 dl Fløde
  • 1 spsk Worchestershiresauce
  • 1 spsk Tomatpuré
  • 2 dl Bouillon; Knorrs små bægre, Hønsebouillon
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 tsk Timian; Tørret
  • 1 stk Æg
  • Salt og peber for smag

Instructions
 

Tærtedej

  • Skær smørret i firkanter og tilsæt det til mel og salt i røreskålen.
  • Rør det, så det ligner groft savsmuld.
  • Tilsæt æggene og lad dejen samle sig. Saml til slut med fingrene og læg dejen i en zippose i køleskabet en times tid.

Kødfyld

  • Steg løg og hvidløg, så de bliver klare og brun kødet deri.
  • Tilsæt tomatpure, Worchestershiresauce, hvedemel og timian og lad fyldet simre ca. 20 minutter.
  • Mens fyldet simrer, steges champignoner på en pande for sig til de falder sammen og peber tilsættes og steges let. Tilsæt fløden og lad den reducere en smule.
  • Tilsæt grøntsagerne til fyldet og lad det simre med et par minutter - smag til med salt og peber. Afkøl fyldet.

Komponering

  • Del dejen i 2 og rul disse ud på et let meldrysset bord - gerne 3-4 mm tyk.
  • Den ene del lægges i en smurt tærteform og forbages ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
  • Fyldet fordeles i formen og låget (der eventuelt kan skæres i mønster) lægges på. Kanterne trykkes sammen, toppen pensles med sammenpisket æg og pien bages ved 200 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.