Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Klar suppe med kylling (Trykkoger)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Suppe
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 6 -8 stk Kylling; Bryst med ben, lår med ben eller bare kyllingebryst - førstnævnte giver bedst og kraftigst smag
  • 2 l Vand
  • 4 stængler Bladselleri
  • 1/3 stk Knoldselleri
  • 3 stk Gulerødder
  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 8- 10 stk Hele Peberkorn
  • 4 tsk Salt
  • Groftkværnet peber for smag
  • 2 tsk Timian (valgfri)
  • 2 tsk Basilikum (valgfri)
  • Persille; Finthakket som pynt

Sådan gør du
 

  • Skær grøntsagerne i mundrette bidder og steg kyllingen af i smør i trykkogeren (brug blot en almindelig gryde, hvis ikke, du har een).
  • Tilsæt grøntsager og peberkorn og steg det igennem nogle minutter.
  • Tilsæt vandet og læg låget på trykkogeren.
  • Kog suppen ved maksimalt tryk i 45-60 minutter. (Bruges en almindelig gryde, skummes suppen ved kogninig og temperaturen sænkes til simretemperatur. Lad suppen simre ca. 2-2 1/2 time). Lad gryden køle af ved at skylle den under koldt vand. Tag ikke dampen af ved at linde på ventilen, da suppen vil koge op og blive uklar.
  • Tag kødet fra og trevl det med en gaffel. Læg det tilbage og spis med velbehag.