Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Danmark, Sverige

Ingredienser
  

  • 1 kg Kartofler; Skrællede og skåret i tern
  • 200 g Lurpak
  • 2 -3 tsk Salt
  • 2 tsk Hvid Peber
  • 2 dl Mælk
  • 2 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem møre.
  • Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive.
  • Hæld vandet, mos kartoflerne med en håndmoser mens du tilsætter mælk og smør. Pas på ikke at røre/arbejde for meget med kartoflerne, da mosen da har en tendens til at blive klistret.
  • Tilsæt æggeblommerne og rør dem i mosen.
  • Vend forsigtig hviderne i kartoffelmosen og smag til med rigeligt salt og peber.
  • Holdes eventuelt varm i ovnen under stanniol - eller bages 15 minutter, så overfladen bliver gylden.
Keyword Kartofler

Skriv en kommentar ...