Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Italienske Kødboller i spicy tomatsauce

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Italiensk
Køkken Italien

Ingredienser
  

Kødboller

  • 1000 g Hakket Oksekød
  • 5 fed Hvidløg
  • 2 stk Rødløg; Finthakkede
  • 4 stk Æg
  • 4 tsk Paprika
  • 3 tsk Chiliflager
  • 1/2 bdt Persille
  • 2 dl Hvedemel
  • 5 tsk Salt
  • 2 tsk Peber; Groftkværnet

Tomatsauce

  • 2 stk Løg; Revne
  • 4 fed Hvidløg
  • 6 tsk Chilisauce; Eventuelt Sur/Sødsauce
  • 2 ds Hakkede Tomater
  • 5 tsk Paprika
  • 4 tsk Spidskommen
  • 2 dl Vand
  • 4 tsk Citronsaft/Æblecidereddike
  • 1 stk Bouillonbæger fra Knorrs; Evt. kyllinge eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk Sukker
  • Salt og peber for smag

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Bland alle ingredienser til kødbollerne godt. Brug eventuelt en køkkenmaskine.
  • Form kødbollerne med en isske eller blot en spiseske, så de bliver på størrelse med små golfbolde.
  • Steg kødbollerne, så de får stegeskorpe og stil dem til side.

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg gennemsigtige og tilsæt citronsaft og krydderier.
  • Vend rundt og tilsæt de resterende ingredienser.
  • Lad saucen simre 10 minutter og smag til med yderligere peber, salt og sukker.

Spis med hjemmelavet spaghetti